X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Organisaties en sollicitanten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 12-01-2009
Auteur: Normyo
Er zijn op deze wereld een twee manieren om aan werk te komen. Je kunt voor jezelf beginnen en opdrachten binnenhalen. Of je kunt voor een werkgever aan de gang gaan. In het eerste geval hoef je je nergen druk over te maken. Je weet wat je kunt en wilt. Maar als je werk zoekt bij een bedrijf, dan moet je door een wervings- en selectie molen.

Waarom werven en selecteren

De eenvoudigste reden om te werven is natuurlijk het vullen van een functie, die leeg is. Het selectie proces dat er aangekoppeld is, heeft natuurlijk hele andere redenen. Zo wil een werkgever natuurlijk de beste man of vrouw voor de lege plek. Nu is er aan dat beste wel een haakje en een oogje. Zo is het haakje, dat er niet zoveel beste zijn. Dus als werkgever zul je het vaak met middelmatig of net iets beter dan middelmatig moeten doen. Het oogje is dat zelfs als je de beste te pakken krijgt, dat hij of zij niet hoeft te passen binnen de groep. Je moet dus niet alleen de beste voor de inhoud van de functie moeten vinden, maar ook de beste voor de afdeling waar de functie ondervalt.

Er is natuurlijk nog een derde reden, waarom werkgevers selecteren. Ze willen natuurlijk wel een betrouwbare medewerker. Niet eentje die er met de dagkas van door gaat. Of eentje die je spullen aan zijn klanten verkoopt en de winst in eigen zak steekt. Of eentje die na de proefmaand opeens iedere week een dag ziek is.

Solliciteren

Als toekomstige werknemer kun je je interesse voor een functie laten weten, door een briefje te sturen, met een overzicht van wat je tot nog toe gedaan hebt.

Het grappige is echter, dat je je de vraag kunt stellen: Waarom vertrouwt een werkgever mij niet als ik iets in mijn CV vermeld? Zijn er dan zoveel sollicitanten die liegen in hun brieven en CV's? En hoe komt het dat een sollicitant in zijn brief en CV moet liegen om onder de aandacht te komen van de selecteurs? Zou het kunnen dat er binnen organisaties zo een sterke sfeer van wederzijds wantrouwen heerst, dat medewerkers deze houding meenemen naar alles wat ze doen? En zou ik wel bij zo'n organisatie willen werken, waar de mensen elkaar niet meer vertrouwen?

Want laten we maar eerlijk zijn. Als een sollicitant belt om te vragen of het bedrijf netjes op tijd de salarissen betaald, hoeveel werkgevers of medewerkers zullen dan vertellen, dat het bedrijf 90% van alle betalingen op tijd doet? Of als een sollicitant belt om te vragen waarom de functie is vrijgekomen, hoeveel bedrijven zullen dan naar waarheid antwoorden en bijvoorbeeld vertellen dat de leidinggevende op de afdeling de oorzaak is? Of wat als een sollicitant belt met de vraag of het bedrijf wel winst maakt, hoeveel bedrijven geven dan toe, dat ze op de rand van het faillisement zweven?

Veel bedrijven zullen nu roepen dat dit liegen nodig is om te voorkomen dat hun klanten weglopen of hun concurrenten te veel te weten komen. Maar waarom mag een sollicitant dan niet liegen op zijn CV?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl