X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Voorbeeld sollicitatiebrieven (vooral voor bijbaantjes) en CV

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+22
  Goed artikel ( +41 )
  Slecht artikel ( -19 )
RSS van Mlissa Mlissa Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Mlissa
Datum: 24-11-2008
Auteur: Mlissa
Als scholier of student ken je het probleem vast wel, ik ben er zelf al een aantal keer tegenaan gelopen. Je wilt gaan solliciteren bij een winkel of restaurant bijvoorbeeld en je moet een sollicitatiebrief schrijven. Daar ga je dan eens goed voor zitten maar je weet niet zo goed hoe je moet beginnen en wat je er wel en niet in kan zetten. Dan ga je op internet zoeken naar voorbeelden maar je vindt vooral voor fulltime baantjes brieven, die sluiten niet aan bij waar jij naar op zoek bent. Daarom hier twee voorbeelden van complete sollicitatiebrieven en een voorbeeld CV.

(N.B. Mocht je wel een voorbeeldbrief zoeken voor een fulltime baan kun je hier misschien ook wat aan hebben maar kijk anders eens verder op internet, voorbeelden genoeg.)

Voorbeeldbrief 1 (horeca)

Piet Klaassen ( Hier komt jouw eigen naam en achternaam)
Laan 32 (Je adres)
7899 ZZ Boskoop (Je postcode en woonplaats)

Hotel de Snoeperd (Hier komt het restaurant waar je naar solliciteert)
t.a.v. Anne de Vries (Dit hoef je niet in te vullen als je niet weet naar wie je de brief schrijft)
Huppeldepuptraat 110 (Adres van restaurant)
7700 JJ Boskoop (Postcode en plaats restaurant)

Betreft: vacature medewerker bediening

Boskoop, 9 januari 2008

Geachte mevrouw de Vries, (of: Geachte heer/ mevrouw, als je niet weet naar wie je schrijft)

De vacature die ik op de website zag staan is voor mij aanleiding te solliciteren naar de functie van bedieningsmedewerker.

Ik ben Piet Klaassen en ik ben 16 jaar oud. Aan de functie eisen voldoe ik uitstekend. Ik heb vrijwel alle avonden van de week en in het weekend ook overdag tijd, en heb er geen problemen mee om op afwisselende tijden te werken. Ik ben gedreven en houd er dan ook niet van om stil te staan en niks te doen.

Ik heb geen ervaring in de bediening maar ben erg gemotiveerd om de nieuwe dingen te leren die nodig zijn als bedieningsmedewerker.
Werken in de bediening past precies bij mij omdat ik mensen graag een leuke tijd bezorg. Ik heb een jaar in een dierenspeciaalzaak gewerkt en ben er achter gekomen dat werken in een winkel niet bij mij past. In een winkel wacht je af tot mensen komen om iets te betalen terwijl je in een restaurant juist constant bezig bent met mensen bedienen. Dat vind ik leuk!

Voor een volledig overzicht van mijn ervaring en opleiding, verwijs ik u graag naar mijn bijgevoegde CV. Ik kijk uit naar een uitnodiging voor een gesprek, om kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

*** HIER JE HANDTEKENING ***

Piet Klaassen

Bijlage: Curriculum Vitae

Voorbeeldbrief 2 (winkel, in dit geval dierenspeciaalzaak)

Piet Klaassen ( Hier komt jouw eigen naam en achternaam)
Laan 32 (Je adres)
7899 ZZ Boskoop (Je postcode en woonplaats)

Dierenwinkel het hondje†(Hier komt de naam van de winkel waar je naar solliciteert)
t.a.v. Pieter Post (Dit hoef je niet in te vullen als je niet weet naar wie je de brief schrijft)
Kattenlaan 308 (Adres van winkel)
8983†UG Boskoop (Postcode en plaats winkel)

Boskoop, 2 mei 2006

Betreft: sollicitatie kassamedewerkster

Geachte heer Post,

Een aantal dagen geleden liep ik langs uw winkel, en zag de vacature van kassamedewerkster. Daar ik een goede band met dieren heb, leek het me een uitstekend idee om mijn tot nu korte carriŤre een nieuwe wending te geven, en te solliciteren naar de functie van kassamedewerkster in uw dierenspeciaalzaak.

Ik ben op dit moment 15 jaar oud, maar word op 9 mei 16 jaar, en ik woon in Apeldoorn. Op dit moment werk ik bij de Mc Donaldís, maar ik zie liever dat mensen voedsel voor dieren kopen als dat mensen dieren als voedsel gebruiken. Van jongs af aan heb ik al met dieren en de verzorging die erbij hoort te maken gehad, zelf heb ik behalve een verzorgpony twee honden en heel veel vissen. Ook heb ik een parkietje gehad, en heb ik voor enkele katten en hamsters gezorgd. Het is naar mijn mening erg belangrijk dat dieren goed verzorgd worden, en u draagt aan die goede verzorging bij met uw dierenzaak. Mijn interesse in dieren is erg groot, ik kan me niet anders voorstellen dan dat dat goed past in een dierenwinkel.

Aan de eisen die gesteld zouden kunnen worden voldoe ik goed. Klanten zijn natuurlijk erg belangrijk in een zaak. Met mensen omgaan is iets wat ik erg leuk vind, en dat zal ik dan ook over laten komen op de klant. Ook ben ik zeer bereid om bepaalde vaardigheden te leren. Uiteraard moet ik wel mijn VWO- opleiding in de gaten houden, maar als 4e-jaars zou een baan als kassamedewerkster een goede aanvulling op mijn school zijn, net als mijn school een uitstekende aanvulling op het werk zou zijn.

Ik bedank u bij voorbaat voor de tijd die u in het lezen van mijn brief heeft gestoken en ik zie vol verwachting uit naar een uitnodiging voor een gesprekje, om kennis te maken.

Met vriendelijke groet,

*** HIER JE HANDTEKENING ***

Piet Klaassen

Bijlage: Curriculum Vitae

Voorbeeld CV

CURRICULUM VITAE

Personalia
Naam en voornamen: Klaassen, Piet
Roepnaam:†Piet
Adres: Laan 32
Postcode en woonplaats: 7899 ZZ, Boskoop
Telefoonnummer: 06 - 90909003
E-mail adres: pietklaassen@hotmail.com
Leeftijd: 17
Geboortedatum en geboorteplaats: 9 mei 1990, Boskoop
Burgerlijke staat: ongehuwd
Nationaliteit: Nederlands

Opleidingen
2002 -2008 Atheneum op CSG de†Bloesem te Boskoop.

Cursussen
2002 Typcursus van Instituut Pica.

Werkervaring
Februari 2007 t/m heden Werkzaam bij Restaurant de Snoeperd.
Mei 2006 t/m juni 2007 Werkzaam bij Dierenwinkel het Hondje.
April en mei 2006 Werkzaam bij Mc Donaldís te Boskoop.

Hobby's
Uitgaan, muziek luisteren, films kijken, dansen en dieren.

Vaardigheden
Goed Nederlands en Engels, redelijk Frans en Duits, in woord en geschrift.
Vaardig met Word en PowerPoint.

Algemene tips

 • Let goed op de spelling! Zowel in de inhoud van je brief zelf maar ook bij de spelling van de naam, adres etc. van het bedrijf waar je gaat solliciteren.
 • Zorg er voor dat je jezelf leuk presenteert. Benoem goede eigenschappen van jezelf en licht daarbij toe waarom jij vindt dat die eigenschappen van pas komen bij het werk. Benoem je opleiding(en) en zeg bijvoorbeeld dat het werk een aanvulling op je opleiding zal zijn maar ook andersom. Maak een leuk klein grapje in de brief.
 • Beschrijf altijd wat jij denkt dat het werk in gaat houden, zo laat je zien dat je na hebt gedacht over het bedrijf en het werk daar.
 • Je mag je CV best een beetje aanpassen om goed over te komen. Wil je solliciteren in een dierenwinkel zet dan op je CV bij hobby's dieren en wil je solliciteren bij een muziekwinkel zet dan op je CV bij je hobby's muziek luisteren bijvoorbeeld. Je mag alleen niet liegen over je gegevens!
 • Beschrijf altijd hoe je te weten bent gekomen dat er een vacature was.
 • Beschrijf je ervaringen met het vakgebied, je hoeft daar voor niet per sť eerder een baan te hebben gehad in het vakgebied. Je kunt bijvoorbeeld noemen dat je gek bent op koken en lekker eten omdat je het zo gezellig vindt als je†naar een restaurant gaat solliciteren.
 • Ken je al iemand die er werkt, noem die persoon bij naam ook in je brief en zet er bijvoorbeeld bij dat je van die persoon zulke goede verhalen hoort over het bedrijf.
 • Laat je brief door een ander lezen voordat je hem verstuurd! Iemand anders haalt er vaak nog net even wat foutjes uit of zinnen die niet lekker lopen.
 • Wat je ook schrijft, je moet het wel kunnen waarmaken. Zeg niet hoe flexibel je bent qua werktijden in je brief†om vervolgens op het gesprek te zeggen dat je alleen op zaterdag tussen 9 en 5 wilt werken.

  Copyright: Deze brieven heb ik zelf ooit geschreven en verstuurd, je mag van mij wel wat zinnen eruit overnemen maar pas daar wel mee op, de brief moet wel persoonlijk blijven! Kopieer dus niet de hele brief klakkeloos, dat vind ik niet zo leuk maar je doet er jezelf ook geen plezier mee wanneer op sollicitatiegesprek blijkt dat jij niet eens meer weet wat er in je brief stond

  Verder be ik bij beide brieven op gesprek geweest en ook aangenomen, dat is misschien ook wel fijn om te weten. Succes!

Reacties op dit artikel
Xiana, 2009-04-04
( -5 )

Lucy, 2009-05-28
( +8 )

Jammer dat er fouten in je brief staan.
Het zou goed zijn als je 'liever als' verandert in 'liever dan' en dat je je komma's eens nakijkt. Er zijn vast veel mensen die deze brieven gebruiken en die gaan uit van een goede brief!
Frb, 2009-08-19
( 0 )

Geniaal
Ik ben een sollicitatiebr, 2009-08-19
( 0 )

Ik beneen sollicitatiebrief
Oja?, 2009-08-19
( -10 )

IK OOK!
Tss, 2009-08-20
( -4 )

Lizz, 2009-12-03
( +19 )

Zeer goede brieven, heel erg bedankt en nu maar hopen dat ik aangenomen word
Mlissa, 2009-12-03
( -2 )

@ Lucy
Jammer dat jij het nodig vind om andermans artikelen af te speuren op foutjes. En je dan doet alsof het hele artikel prut is als je één dingetje vindt.

Natuurlijk kan het gebeuren dat er een foutje in staat, excuses daar voor, maar dat is nou wel precies de reden dat ik onderin heb gezet dat de brieven NIET zomaar overgenomen moeten worden en dat je zelf nog op spelling en eigen woordgebruik moet letten.

Dat er nou één grammaticale fout in staat wil niet zeggen dat de hele brieven meteen slecht zijn, het gaat voornamelijk om de indeling waar mensen moeite mee hebben bij dit soort brieven; waar zet ik wat neer, hoe begin ik, etc. Daarvoor kunnen deze brieven goed gebruikt worden.
Corrie, 2009-12-07
( 0 )

Hee ik ben Corrie !
Ik heb gesolliciteerd voor een bijbaan als verkoper van tweede hands pennen.
Moet ik er dan bij zetten dat ik als hobbies pennen verzamelen en het koken van Zuid-JApanse kreeft heb?

Groetjes Corrie
Adriaan, 2009-12-07
( +15 )

Aan Corrie,
Ben jij gek in je heuft ofzo?
Bastiaan, 2009-12-07
( +1 )

Adriaan, volgens mij ben jij zelf niet helemaal lekker .
Hoe dan ook, altijd blijven lachen, zelfs al je de baan niet krijgt!
Petr, 2010-02-09
( +4 )

Nooit met "ik" beginnen! En je sollicitatiebrief is veel te lang!
Houd het kort en krachtig.
Jarodje, 2010-03-03
( +3 )

Spelfouten in een sollicitatiebrief zijn je eigen doodvonnis natuurlijk.
Laat je brief ALTIJD door in ieder geval twee mensen goed nalezen. Een spelfout is namelijk zo gemaakt en kan voor funest zijn voor het wel of niet worden uitnodigt op een sollicitatiegesprek.
Milou, 2010-04-21
( +7 )

Ik heb er veel aan gehad goede brief maar wel wat spellingsfouten
ach jha niet iedereen is een kampioen in spelling
Jaap, 2010-05-20
( -12 )

Haahahahahah kapot domme brieven, sukkelll
Jim,, 2010-06-02
( +8 )

Dankjewel hier had ik een 8,3 voor met nederlands voor een solicitatiebrief haha
Jim,, 2010-06-02
( -2 )

Dankjewel hier had ik een 8,3 voor met nederlands voor een solicitatiebrief haha
Noortje, 2010-06-17
( -8 )

Hoi je bent suprrrrrrrrrrrr Lelijk
Gizmo, 2010-10-13
( -17 )

You Are Abnormall.
You Can't Spell, So Stop Your Carreer.
Probally, People Respect You.
But Try To Ask Yourself, Do You Really Deserve It ?
See Trough, What You Are Doing To People, Who Are Hoping On A Job.
But Just Because The Faults, They Get Denied..
All Your Fault, If You Want To Help, Help them Good.
This Is Usefull, But By A Fool As You It Is Worthless.
'nd That's True
Dawn, 2011-01-20
( -11 )

Dit zyn geen goede brieven, ik ben 13 en ik zie zo veel fouten. Ik zou je brieven veranderen want vast heel veel mensen gebruiken deze brieven en CV's.
Of stop helemaal met mensen helpen.

doei.
Melissa, 2011-01-20
( +2 )

Ja je hebt gelijk, in plaats van mensen proberen te helpen is mensen afkraken natuurlijk veel beter.
En aangezien jij zooooooveel fouten ziet, wil ik wel eens weten welke dan?

Nog even een tip voor jou, zijn schrijf je zo en niet als zyn.
Emeniee, 2011-02-27
( -3 )

Het is inderdaad een beetje slordig... Ik ben zelf 15 jaar en ik zag al zoveel fouten. Misschien kun je extra lessen nemen in spelling? Als je mensen echt wilt helpen moet je wel een goede sollicitatiebrief kunnen schrijven!

gr
Melissa, 2011-02-27
( +13 )

Ik ga nu voor de laatste keer reageren om nog 1 keer mijn standpunt duidelijk te maken. Ik heb deze brieven hier neer gezet met het idee dat mensen er misschien iets aan kunnen hebben. Ik zet er duidelijk bij dat je ze NIET letterlijk moet overnemen en zelf moet nakijken. Het zijn bovendien brieven voor bijbaantjes en niet brieven die je moet gebruiken als je gaat solliciteren voor de functie van je leven. Ook dat staat er bij.
Melissa, 2011-02-27
( +19 )

Ik vind het echt belachelijk dat ik reacties krijg dat ik abnormaal ben, dat ik lessen in spelling moeten nemen, dat ik moet stoppen met mensen helpen, dat ik geen respect verdien, dat ik do m en lelij k ben. Ik heb mijn brieven met de beste bedoelingen neer gezet. Er zijn gelukkig mensen die er wat aan hebben, dat was ook mijn bedoeling. Helaas zijn er ook mensen die het nodig vinden mij af te zeiken. Als jij deze brieven niet kunt gebruiken, ook prima. Maar ik zal me de volgende keer nog wel een keer bedenken voordat ik hier een bericht neer zet.
Ben, 2011-03-04
( +7 )

@melissa

heey melissa laat mensen lullen ze hebben allemaal een grote bek,
maar uiteindelijk zijn hun de mensen die zich zelf later tegen komen,
en ik blijf er bij is puur een questie van aandacht,
en nog wat over spel fouten ja , volgens mij ben je een mens en mag je fouten maken

greetz
Mien68, 2011-03-06
( +11 )

Voor Melissa,

ik vind dat je het keurig hebt gedaan en dat er misschien een paar foutjes inzitten?..Boeien!!
Muriel, 2011-06-21
( +8 )

Hey, ik vind de brieven goed geschreven hoor en als mensen zo dom zijn om ze letterlijk over te schrijven met de zelfde spellings fouten, is dat hun eigen probleem
Esmeralda, 2011-06-30
( +9 )

Melissa..

Laat je niet gek maken.. De mensen die je afkraken komen niet voor niets op jou site terecht.. neem aan dat ze zelf aan het uitzoeken zijn hoe zij het beste een sollicitatiebrief of een CV moeten maken.. du szo intelligent zijn ze zelf ook niet..
Lekker laten gaan, en je hebt duidelijk gezegt ja dat je de brieven niet klakkeloos moet overnemen..

You Go Girl..
Esmeralda
Melissa, 2011-06-30
( +4 )

Heel erg dank jullie wel voor de toch nog lieve reacties, doet mij veel goed!! Super!

Liefs Melissa
Manon, 2011-07-08
( +10 )

Heeee

ik heb er heel veel aan gehad
nu weet ik hoe ik moet beginnen
nu maar hopen dat ik aangenomen word

BEDANKT

xx manon
Sanne, 2011-07-18
( 0 )

Het is beter geen uitroeptekens en vraagtekens gebruiken in je brief..
Je moeder, 2011-10-17
( +7 )

Nou ick wil neit verveelnd zijn maar, mongolen, als je een brief schrijft moet je dit soort voorbeelden gebruiken als voooorbeeeldennnn en niet klakkeloos kopieren.
ja, er zitten hier en daar wat foutjes in, maar om gelijk iemand de grond in te boren omdat je zelf de foutjes eruit pikt lijkt me nogal nutteloos
Mocro, 2011-12-27
( -3 )

Omg ik heb kk veel foutjes gemaakt bij me solicitatie's en alsnog ben ik overal aangenomen dus het is gewoon geluk of niet!
Job de groot, 2012-01-22
( +1 )

Ik heb mijn CV gemaakt via www.cvwizard.nl, was zo gedaan en zag er erg goed uit!
Lin, 2012-02-17
( +5 )

Hey Melissa!

Hartstikke attent dat je deze sollicitatievoorbeelden hier hebt geplaatst!
Zeg mensen die commentaar hebben, zet even je echte voor en achternaam erbij!
En als jullie geen moeite hadden om zelf een sollicitatiebrief te schrijven, dan hadden jullie hier niet gekeken
Jolanda, 2012-03-19
( +3 )

Hej,

Bedankt voor de voorbeelden!! Nog geen half uur later werd ik gebeld of ik morgen wil langskomen dus nu maar hopen dat ik word aangenomen ^^
Groetjes jolanda
Imane, 2012-05-16
( +1 )

Hey Melissa,
hartelijk badankt dat je deze voorbeelden hier hebt geplaatst. Dit was gewoon perfect voor een bijbaantje. meestal vond ik alleen sollicitatievoorbeelden voor fulltime baantjes. nog eens bedankt.
Michèla, 2012-09-02
( +1 )

Hallo melissa trek je niks ervan aan jij probeert teminste mensen te helpen.
Ik ben 31 jaar en ik zie zo dat voor jullie leeftijd dit een goede solicitatiebrief is.
dus kinderen neem er een voorbeeld van . Af zeiken komen jullie niet ver mee in het leven.
Lizzy, 2012-09-20
( +1 )

Hoi Melissa!
Ik vind het echt super van je dat je de moeite hebt genomen om die brieven online te zetten hoor! Haters heb je helaas altijd, van die stomme mensen die jaloers zijn omdat ze zelf geen brief kunnen schrijven en daarom van die kansloze berichtjes achterlaten
Die worden dus nooit volwassen en zullen zo ook geen baantje vinden
groetjes
Jonnie, 2012-10-12
( -4 )

Nice man goed gedaan
Angelique, 2013-01-07
( -2 )

Ik vind het prima dat je je naaste wilt helpen, bedankt!
Leo, 2013-04-20
( +3 )

Leuk artikel, misschien vind je het leuk om ook een artikel te schrijven op artikelsite.info
Deze site is net online gegaan en je kunt er behalve afbeeldingen en foto's ook b.v. You Tube filmpjes plaatsen bij je artikel.
Louise, 2013-05-10
( +3 )

He Melissa,
Echt heel erg bedankt! Ik heb hier veel aan gehad, zoals je al zei: ik kon alleen maar sollicitatie brieven vinden voor fulltime banen, dus ik ben je erg dankbaar!
Ina, 2013-05-13
( -2 )

Haha ik heet ina.
Pack, 2014-01-13
( +3 )

Hey Melissa,
bedankt voor je brieven! ze hebben mij zeker geholpen.
Je moet die negatieve sukkeltjes maar negeren, want zij hebben geen brief online gezet en
kunnen er waarschijnlijk ook niet eens eentje schrijven. Anders waren ze hier nooit gekomen.
Dus bedankt en negeer die sukkels!
Puck, 2014-02-03
( -2 )

Heel erg bedankt! Het staat alleen niet netjes om met ik de zin te beginnen (Tip!)
Doeiii!
√Čire, 2014-02-23
( +3 )

Echt superbedankt dat je dit (onderhand al drie laar geleden) online hebt gezegd.
Ik moet vandaag een brief opsturen naar een restaurant waar ik mijn eerste bijbaantje hoop te hebben, en met deze brief zal dat vast in orde komen!
Thanks!

~√Čire
Liv, 2014-04-22
( 0 )

Bedankt ik heb er veel aan gehad! Alleen je moet voortaan zelf ook wel even je brief door twee mensen laten controleren haha.
Groetjes liv
Tim, 2014-05-15
( 0 )

Erg goede brieven ik ga ze zeker gebruiken bedankt voor alle hulp
Nicole, 2014-05-25
( 0 )

Super veel aan gehad! Geen idee hoe ik een sollicitatiebrief in elkaar had moeten zetten zonder jou brief.
Nu hopen dat ik word aangenomen!!

Dankje!! :)
Sylvana, 2014-06-04
( 0 )

Hey melissa ,
dankje wel voor de tips !
heeft me heel erg geholpen
xx
Lianne, 2014-07-05
( 0 )

Hee,
dankjewel dat je deze brieven online hebt gezet,
ik heb er echt iets aan gehad,
en alle mensen die zeuren over spellingfouten: Boeie!
ik heb dyslexie dus ik laat alles wat ik schrijf sowiieso nakijken en iemand anders brief letterlijk overnemen is niet echt slim.
dus heel erg bedankt! xx
Annanas, 2014-08-10
( 0 )

Hee Melissa
super leuke brieven!
bedankt!x
Jemoeder, 2016-03-18
( 0 )

Jemoeder is gay
Jemoeder, 2016-03-18
( 0 )

Jemoeder is gay
Jemoeder, 2016-03-18
( 0 )

Jemoeder is gay
Jemoeder, 2016-03-18
( 0 )

Jemoeder is gay
Jemoeder, 2016-03-18
( 0 )

Jemoeder is gay
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl