X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wetskennis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Owais Owais Auteur op infoyo sinds
29 Oktober 2009


Bekijk het profiel van Owais
Datum: 07-12-2009
Auteur: Owais
De juridische betekenis van het woord vermogen wijkt af van de betekenis die het woord heeft in het dagelijks leven. Juridisch is vermogen het totaal van alle rechten en verplichtingen van een persoon of een rechtspersoon, uitgedrukt in geld.

Bestanddelen

Een vermogen bestaat uit positieve bestanddelen en uit negatieve bestanddelen. Voorbeelden van positieve bestanddelen: een huis, grond, inboedel, voorraad goederen, debiteuren, geld op de bank, pensioenrechten: 'bezittingen'. Voorbeelden van negatieve delen zijn: schulden aan de bank, hypotheken, crediteuren, leningen: 'schulden'.

Roerende en onroerende zaken

Roerende en onroerende zaken Het vermogensrecht staat vooral in het Burgelijke Wetboek. Vermogensrecht is een onderdeel van het privaatrecht. Onder het vermogensrecht vallen alle rechten en plichten die tot iemands vermogen behoren en die kunnen worden uitgedrukt in geld. Het vermogen is het totaal van iemands rechten en plichten die in geld kunnen worden berekend. Een belangrijk begrip in het vermogensrecht is goederen. Onder goederen verstaat de wet alles waarop een persoon recht kan hebben. Het begrip goed wordt hier dus in een heel ruime betekenis gebruikt. Onder goederen vallen niet alleen stoffelijke voorwerpen zoals een boek, een stoel, een auto, een huis enzovoort. Ook alle vermogensrechten vallen onder het begrip goederen. Vermogensrechten zijn bijvoorbeeld tegoeden bij de bank en het recht van vruchtgebruik.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl