X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een Vergunning vragen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Juridischeraad Juridischeraad Auteur op infoyo sinds
12 September 2010


Bekijk het profiel van Juridischeraad
Datum: 15-09-2010
Als je gaat (ver)bouwen, een boom wilt omzagen of een grote optocht wilt organiseren moet je vergunning aanvragen. Meestal is de gemeente degene die de vergunning gaat behandelen. Voordat je de vergunning krijgt moet je altijd een aanvraag doen voor de vergunning, bijna altijd met een formulier.

Tijdig aanvragen en verzenden

Het aanvraagformulier voor de benodigde vergunning vraag je aan bij de gemeente. Dat klinkt eenvoudig maar is het vaak niet. Probeer op de website van de gemeente te achterhalen welke afdeling of ambtenaar jouw aanvraag gaat behandelen. Soms kun je een aanvraagformulier downloaden. Meestal kun je het formulier ook telefonisch aanvragen en anders vraag je het formulier schriftelijk aan. Bij een aanvraag zonder het juiste formulier zal de gemeente je eerst het juiste formulier gaan toezenden, voordat de aanvraag in behandeling wordt genomen. Dat kan al behoorlijke vertraging opleveren van het behandelen van je aanvraag.
Voordat je het aanvraagformulier invult, moet je goed lezen. Vul niet zomaar wat in, dat kan later voor vertragingen zorgen. Bij een vergunning om iets te mogen bouwen moet je bouwleges betalen over de bouwsom die je eerst zelf moet invullen.Een lagere bouwsom betekent dat je minder leges gaat betalen. Daarom moet je goed opletten bij wat je invult.
Bij het verwijderen van asbest mag een particulier meestal zelf een beperkt aantal m2 verwijderen. Je mag natuurlijk geen onjuiste informatie verstrekken. En bij de aanvraag kapvergunning moet je wel vermelden welke soort boom je wilt gaan kappen. Als je "beukenboom" invult, mag het geen zeldzame boomsoort zijn, die beschermd is.
Zorg voor tijdige verzending aan het juiste adres. Aangetekende verzending is alleen nodig als het om grote belangen gaat. Je kunt ook aangetekend verzenden met een bericht van ontvangst. Je kunt ook dubbele zekerheid inbouwen door ook per e-mail en/of de fax de aanvraag in te zenden.
Om zeker te weten dat de aanvraag is ontvangen kun je na een paar dagen opbellen of deze binnengekomen is. Bel niet te snel, want de aanvraag moet wel via de interne post van de gemeente naar de juiste afdeling en ambtenaar worden gezonden.

Vergunning geweigerd? Maak bezwaar

Als de vergunning van de gemeente dan eindelijk wordt afgegeven ontvang je deze thuis. Lees de vergunningsvoorwaarden door. Meestal moet je "leges", betalen voor de vergunning. Als het om de vergunning van een woning gaat kan de bouwleges wel in de duizenden Euro's lopen.

Het is ook mogelijk dat de vergunning wordt geweigerd. Dan kun je bezwaar tegen het weigeringsbesluit maken. Hoe dat moet staat meestal bij het weigeringsbesluit dat wordt meegezonden.

mr Han van Wieringen

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl