X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Raamprostitutie een Nederlands fenomeen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van BibiJann BibiJann Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van BibiJann
Datum: 24-01-2011
Auteur: BibiJann
Ook voor de†vrouwen die bewust de stap richting het oudste beroep ter wereld gezet hebben valt het werken in Nederland flink tegen. Dit vanwege het fenomeen raamprostitutie.

Bewust ja ..

Bewust ja .. Ze wilden snel rijk worden en voelden wel wat voor avontuur. Of vonden juist de garantie dat er werk zou zijn in het nieuwe land een voorwaarde om het avontuur aan te durven. 

En dan zijn er nog de vrouwen die in hun moederland ook al in de seksindustrie werkten. En de vrouwen die er gewoon inrolden. En de vrouwen die het leuk vinden, het spel, omdat ze graag acteren, en de rol van verleidster hen ligt, of omdat ze van de misschien reele heldinnen fantasie genieten dat ze nu een ander tegen verkrachting beschermen.

Aangekomen in Nederland blijkt dat de sexindustrie in het Rijke Westen anders werkt dan in de thuislanden

Voor klanten zal raamprostitutie best prettig zijn. De vrouwen die het waar moeten maken schrikken. Het frivole toneelstukje en drankje met een klant vooraf hoort er in deze setting niet meer bij. Deze vorm van leeswarenkeuring is niet iets waar elke vrouw aan mee wil werken. Het maakt lopendebandwerk van het toch al  zware werk. Ook fysiek is raamprostitutie erg zwaar. De verhuur van ramen gaat dan ook niet per dag maar per dagdeel. 

Raamprostitutie is ontstaan toen prostitutie nog verboden was maar wel al gedoogd werd

De gesloten gerdijnen gingen steeds vaker en langer open. De dames in functie verhulden steeds minder van hun instrument. In centraal en Oost Europa is deze werkwijze onbekend en ondenkbaar.
Omdat het alleen in Nederland en wat omliggende landen voorkom trekt het fenomeen an sich toerisme. Sociologe Judith Vocks intervieuwde voor haar afstudeerproject aan de Rijksuniversiteit Groningen 72 prostituees die vanuit Centraal en Oost Europa naar Nederland kwamen. 64 onder hen wisten dat ze in seksindustrie aan de slag zouden gaan. Ze gingen in op het aanbod van de ronselaar, vaak een bekende. Geen van hen kende het begrip raamprostitutie.

Slechts 8 van deze 72 vrouwen waren ontvoerd en meerdere keren doorverkocht

Eenmaal in Nederland werden de vrouwen door souteneurs als lijfeigene behandeld. Voncks concludeert samen met criminoloog Jan Nijboer dat er dus wel degelijk sprake kan zijn van vrouwenhandel, ondanks vrijwillige prostitutie. Van de vrouwen die middels intervieuws meewerkten aan Voncks onderzoek is slecht een heel klein deel na te zijn bevrijd uit handen van de vrouwenhandelaars weer in de nederlandse prostitutie branche gaan werken. Deze minderheid bepaald nu zelf onder welke voorwaarden zij werkt.
  • tekst bron Intervieuws / Maandblad Opzij
  • foto A Wikipedia
  • foto B Internet modereportage

Reacties op dit artikel
Poep, 2011-03-08
( -1 )

weattheefuckkk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl