X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Geld besparen op opleiden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 24-11-2008
Auteur: Normyo
In een vorig logje schreef ik waarom opleidingen zo duur zijn. Maar hoe zou je daar als bedrijf nu op kunnen besparen?

De eerste besparing

Misschien is het als bedrijf goed, om te bedenken dat je veel meer kennis in huis hebt, dan je gebruikt. Het kan dus zinvol zijn om uit te zoeken welke kennis reeds aanwezig is en hoe oud of bruikbaar de kennis is. Vervolgens kan je met deze kennis zelf medewerkers aan elkaar koppelen, zodat zij elkaar kunnen helpen hun kennis te ontwikkelen.

Dit voorkomt het inkopen van dure en eigenlijk overbodige opleidingen of trainingen.

De tweede besparing

Als blijkt dat je geen kennis in huis hebt, dan is de volgende besparing te realiseren door te gaan kijken naar wat je echt nodig hebt. Waar zitten je problemen, gaat het om een opleidingsprobleem of is het een organiseringsprobleem? Kun je de kennis bij een branche organisatie halen of misschien wel gewoon uit een boek in de bibliotheek? Of kun je de kennis misschien zelf ontwikkelen, door een groep medewerkers er samen aan te laten werken? Simpelweg door ze iedere week een middagje samen te laten zitten?

Ook nu heb je weer voorkomen dat je een externe opleiding hebt moeten kopen.

De derde besparing

Helaas je blijkt wel de kennis in huis te hebben, maar het zit maar bij één persoon. En die persoon kun je niet vrij maken om een opleiding te verzorgen. Nog erger de persoon is eigenlijk niet geschikt als trainer en opleider. (Het komt niet vaak voor, maar alles kan.) Wat nu?

De simpelste oplossing is om samen met de bezitter van de kennis aan tafel te gaan zitten en te inventariseren wat hij weet. Mocht je dit zelf niet kunnen, vraag dan iemand die wel ervaring heeft met interviewen en rapporteren. Bepaal vervolgens samen wat belangrijk is om te weten en wat niet en creëer op basis van deze informatie een intern verslag voor iedereen die deze kennis moet gebruiken. Als je vervolgens deze kennishouder wat tijd geeft om vragen te beantwoorden van collegas, dan heb je weer geld bespaard. Want het zelf samenstellen van een informatiemap is stukken goedkoper, dan het inkopen van een training voor tien personen.

De vierde besparing

Mocht je nu echt geen enkel vertrouwen hebben in de kennishouder. Je verwacht zelfs, dat het beantwoorden van vragen nog teveel verwarring zal veroorzaken bij de vragenstellers, dan kun je de verzamelde kennis natuurlijk altijd nog om laten zetten naar een training. Dit is natuurlijk altijd nog goedkoper, dan een training inkopen.

De vijfde besparing

Je blijkt jammer genoeg niemand in huis te hebben met de benodigde kennis. Je hebt ook geen boek kunnen vinden, dat je vragen beantwoord. Maar er is wel een training over het onderwerp. Voordat je jezelf of een medewerker inschrijft, ga eens aan tafel zitten met de opleider en praat eens over de volgende mogelijkheden.

  1. Wil de opleider garantie geven op de opleiding? Bijvoorbeeld als medewerkers zich volledig hebben ingezet tijdens de opleiding en de organisatie zorgt ervoor dat ze de tijd en de kans krijgen om met hun kennis te oefenen, krijg je dan 50% van je geld terug als ze na een half jaar nog maar 50% weten?
  2. Wil de opleider de training uitkleden tot wat je echt nodig hebt?

De zesde besparing

Tot slot, koop niet zo maar een opleiding in, omdat de titel lijkt te kloppen met wat je denkt nodig te hebben. Onderzoek eerst goed welke kennis je mist. Vind je het moeilijk om dat zelf te doen, vraag dan een medewerker die het onderwerp interessant vindt om één en ander te onderzoeken. Ga pas met een opleider praten, als je precies weet wat je moet hebben. Dan kan de opleider je ook precies aanbieden wat je vraagt. Het voordeel hiervan is, dat je geld bespaart, omdat je niet een standaard opleiding hoeft te kopen. En als een opleider vindt dat je een complete standaard opleiding moet kopen, dan weet je dat je op de verkeerde plek zit. Want de opleider kan namelijk niet van te voren weten wat jij nodig hebt. En dan weet je dus, dat je een andere opleider moet zoeken, die wel begrijpt dat opleiden maatwerk is en het ook niet alleen maar doet voor het geld.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl