X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kamer van Koophandel in de fout

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jair jair Auteur op infoyo sinds
13 Juni 2009


Bekijk het profiel van jair
Datum: 29-07-2009
Auteur: Jair
De Kamer van Koophandel is een dienstverlenende instantie en verricht in dat kader diensten die belast zijn met omzetbelasting. In dat kader hebben zij verkeerde tarieven gepubliceerd, waarin geen omzetbelasting was begrepen.


De Kamer van Koophandel past de btw-regels niet goed toe. Op de internetsite KvK-online verkoopt de Kamer informatie uit het handelsregister met onjuiste bedragen.

De prijzen die daarbij staan zijn namelijk exclusief btw. Nadat de informatie is verkocht brengt de kamer alsnog btw in rekening. Dat is verboden volgens de Wet op de omzetbelasting, die zegt dat aan particulieren alleen prijzen inclusief btw getoond mogen worden. De Belastingdienst bevestigt dat de methode van de Kamer niet klopt en zal de zaak verder onderzoeken.

Tarieven per 1 juli 2009

De vergoeding voor de digitale en niet-digitale afgifte van legalisatiedocumenten wordt gedifferentieerd. De Kamers van Koophandel berekenen vanaf 1 juli 2009 9,50 euro (was 8,50) voor legalisatiedocumenten en 7,50 euro (was 8,50) voor de digitale variant.

Legaliseren handtekening

Met de legalisatie van een handtekening krijgt de ondernemer zekerheid of de ondertekenaar van een document daadwerkelijk bevoegd is om dit te doen. Het legaliseren van een handtekening draagt bij aan extra zekerheid in met name het internationale handelsverkeer. De ondernemer kan zelf om een legalisatie van de handtekening van zijn wederpartij vragen, maar ook zijn klant of leverancier kan vragen om legalisatie van de handtekening van de ondernemer.

Varianten van legalisatie

De Kamer van Koophandel legaliseert handtekeningen op allerlei soorten documenten, waaronder contracten, handelsfacturen, paklijsten, fabrikantenverklaringen, productspecificaties en gezondheidscertificaten van keuringsdiensten. Ook handtekeningen van notarissen, beŽdigde vertalers, functionarissen van de Voedsel en Waren Autoriteit of de Plantenziektenkundige Dienst, die bij de Kamer van Koophandel gedeponeerd zijn, kunnen worden gelegaliseerd.
­
Met het legaliseren van een handtekening verklaart de Kamer van Koophandel (KvK) dat het document is ondertekend met een 'wettige' handtekening. De KvK beoordeelt hierbij of de ondertekenaar bevoegd is het document te tekenen. Ook controleert de Kamer van Koophandel of de geplaatste handtekening dezelfde is als degene die gedeponeerd is bij de Kamer van Koophandel. Dit biedt extra rechtszekerheid.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk




      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl