X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ondernemingen en rechtsvormen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Coolbody Coolbody Auteur op infoyo sinds
12 Juli 2010


Bekijk het profiel van Coolbody
Datum: 01-12-2010
Auteur: Coolbody
Wie een onderneming start, moet een rechtsvorm kiezen. In Nederland kan een ondernemer een keuze maken uit negen rechtsvormen. Deze negen rechtsvormen zijn op te splitsen in twee hoofdgroepen, rechtsvormen met rechtspersoon en rechtsvormen zonder rechtspersoon.

Met rechtspersoon: Eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (VoF), maatschap en Commanditaire Vennootschap (CV)

Zonder Rechtspersoon: Besloten Vennootschap (B.V.), Naamloze Vennootschap (N.V.), vereniging, coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij en stichting.

Ondernemers die voor een rechtsvorm met rechtspersoon gekozen hebben, zijn persoonlijk aansprakelijk voor het bedrijf. Dit houdt in dat als het slecht gaat met de onderneming, de ondernemer zijn privé eigendommen op het spel zet. Want als het bedrijf failliet gaat (en niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen) mogen de schuldeisers een beroep doen op zijn privé bezittingen. De eenmanszaak is het gemakkelijkst op te zetten. Een VoF is eigenlijk hetzelfde als de eenmanszaak, het enige verschil is dat de VoF meerdere eigenaren heeft. Dit ligt anders wanneer de ondernemer kiest voor een rechtsvorm zonder rechtspersoon.
De ondernemer is dan wel (mede)directeur maar wanneer het slecht gaat met het bedrijf, kunnen de schuldeisers geen beroep doen op de privé bezittingen van de ondernemer. De eigenaar is immers een juridisch rechtspersoon, maar heeft wel de rechten van een natuurlijk persoon.
Dit moet wel bij de notaris vast worden gelegd, en er moeten aan voorwaarden worden voldaan.
Zo geldt voor een BV een startkapitaal van € 18.000, een bewijs van geen bezwaar afgeven en moet de bv ingeschreven staan bij het handelsregister. Voor een NV gelden eigenlijk dezelfde regels, alleen is voor een NV een hoger startkapitaal nodig namelijk € 45.000. De startkapitalen hoeven niet aanwezig te zijn in geld, maar kunnen ook in de vorm van vastgoed aanwezig zijn. Het startkapitaal is bedoeld als geld om mee te werken, om de organisatie draaiend te houden.
Voor meer informatie kun je langskomen bij `Het Ondernemerspunt` of een langskomen tijdens het KvK spreekuur, in `Het Ondernemerspunt

Reacties op dit artikel
Leinelien, 2010-12-04
( 0 )

Wat een super duidelijk stukje!!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl