X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Zakelijk" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alleen maar geld verdienen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 06-04-2010
Auteur: Normyo
Wat is de reden dat de meeste bedrijven alleen maar bezig zijn met hun angst, dat ze morgen geen geld meer zullen verdienen? Want die angst leidt er juist toe dat ze vandaag zo veel mogelijk geld willen verdienen op welke manier ze ook maar kunnen bedenken. Want misschien verdienen ze mogen geen geld meer met hun product.

Geld verdienen

Op zich is geld verdienen natuurlijk geen slechte zaak. Geld is tenslotte niets meer en minder dan een middel om andere zaken te kunnen kopen en doen. Zonder geld kun je in onze maatschappij nog geen snee brood krijgen om je ergste honger te stillen of een slok water om je grootste dorst te lessen.

Geld is dus een middel geworden om te overleven. Maar het lijkt er tegenwoordig op dat we banger zijn voor de toekomst dan ooit tevoren. We zijn de hele tijd met niets anders bezig dan onze angst voor de toekomst. Onze politici roepen dat als we op deze manier doorgaan we straks niet genoeg geld hebben om onze schulden te betalen. Maar geven vervolgens in een crisis wel miljarden uit om de grootste angsthazen van allemaal, banken, te redden van de ondergang. Onze ondernemers zijn voortdurend opzoek naar nieuwe producten en manieren om hun klanten aan te zetten tot het kopen van nog meer en nog onbelangrijkere zaken. Onze leerkrachten leren hun leerlingen dat je alleen succesvol kunt zijn als je de beste van de klas bent. Waarbij in de loop van de jaren succesvol eerst betekent de beste van de klas zijn en tenslotte betekent de meeste status verwerven in je beroep. Waarbij status meteen wordt gekoppeld aan veel geld verdienen.

Want wat is de reden om steeds meer geld te willen verdienen? Daar zijn toch maar twee redenen voor te bedenken. De eerste is angst voor de toekomst, ik moet nu alles binnenhalen wat ik kan binnenhalen. Soms met als motivatie: Straks komen ze er achter dat ik een waardeloze werknemer ben. Soms met de motivatie: Straks komen ze er achter dat mijn product niet beter is dan de rest. Soms met de motivatie: Straks ontdekken ze dat ik een waardeloos product verkoop en ik niets voorstel als producent. Soms met de motivatie: Als het straks misgaat, dan heb ik in ieder geval veel geld.
De tweede reden is positiever: Ik moet veel geld verdienen om te kunnen doen wat ik wil. Helaas denken de meeste angsthazen, dat ze veel geld willen verdienen om te kunnen doen wat ze willen.

Moed

De kunst van geld verdienen is echter niet leven vanuit je angst. Het is natuurlijk wel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen, niet vanuit je angst leven omdat de meeste werkgevers zich juist van angst bedienen om te sturen. Werkgevers stellen namelijk allerlei regels op, die gebruikt worden om straffen uit te delen. Kom een paar keer te laat en je krijgt de uren niet meer betaald, behalve natuurlijk als je in de file stond. Beschadig iets te veel producten en je kunt ontslagen worden. Zo zijn er meer regels die bepalen waardoor je straf kunt krijgen dan beloning. Zit te lang op internet voor privť redenen en verlies je internetprivileges. Wat dat betreft zijn werkgevers niet erg moedig als het gaat om het vertrouwen in hun medewerkers om geld te verdienen. Ze zijn zelfs erg bang dat hun medewerkers eigenlijk alleen maar voor hun werken omdat ze er geld mee verdienen.

Maar als je moedige medewerkers wilt hebben, dan moet je het vertrouwen in ze op kunnen brengen en dat vraagt natuurlijk om moed. Of het vraagt om de slimheid om in te zien dat er twee vormen van moed zijn. De ene moed is die van het blinde zelfvertrouwen in eigen kunnen. Het ik kan alles dus ik hoef nergens bang voor te zijn. De andere moed is die van het opgebouwde zelfvertrouwen in eigen kunnen. Het zelfvertrouwen dat ontstaat omdat je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen met kleine stapjes. Het zelfvertrouwen dat ontstaat omdat iemand je vertrouwen schenkt en je helpt om te leren van je fouten. Het zelfvertrouwen dat je kunt ontwikkelen omdat je ziet dat het maken van fouten niet het einde van de wereld betekent en al helemaal niet het einde van je loopbaan.

Maar dat vraagt natuurlijk wel om een werkgever en werknemer die niet alleen voor het verdienen van geld leven.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl